Gondolta volna? A honlapunkon található valamennyi kert, kép és grafika kizárólag általunk készített!

Kertépítés Debrecenben és környékén

Kertépítés, kerttervezés, tereprendezés, füvesítés, kerti tavak

        A kert a ház lakóterének kiterjesztése a szabadba. Nagyon fontos, hogy értékei megegyezzenek a tulajdonos igényeivel és ezáltal kertünk a pihenés és kikapcsolódás központja legyen.
A kényelem érdekében célszerű a kertet minél jobban ízlésünkre formálni. Adott az épület, a telek, illetve ezek nagysága és fekvése. A kert kialakítására vonatkozó szándékokat, az adottságokkal kell optimálisan összehangolni.
    A kertépítő feladata az igények összehangolása a lehetőségekkel, a tulajdonos elképzeléseinek megtervezése, majd a vázlatoknak tökéletesen megfelelő kert kivitelezése.

Tereprendezés

        A kerttervezés utáni első lépés a tereprendezés.
A tereprendezés történhet kézi, vagy gépi módon is, melyet a telek adottságai, mérete és a rajta fekvő épületek elhelyezkedése határoz meg.
    Először alaposan át kell szelektálni a már meglévő talajt, eltávolítani az esetleges építkezésekből hátramaradt törmelékeket, majd talicskázással, vagy munkagéppel behordani a megfelelő mennyiségű földet a kívánt talajszint eléréséhez.
    Vállalkozásunk számos tereprendezési referenciával rendelkezik, pályafutásunk során több ezer köbméter földdel dolgoztunk már.Füvesítés

       A gyönyörű zöld gyep minden szép kert alappillére. Ahogy a ruha teszi az embert, úgy a szép pázsit a kertet.

    A füvesítés történhet vetéssel és gyepszőnyeg telepítéssel is.
Igényeinkhez mérten célszerű megtervezni a füvesítésre szánt keretet, majd ezalapján választani a lehetőségek közül.
A gyepszőnyeggel gyorsan érhetünk el látványos eredményt, ám az ára is magasabb, és viszonylag gyakran kell gondozni.
    Vetett fű esetén egy kicsit több türelemre van szükség, ám a megfelelő bedolgozással, öntözéssel és starter műtrágyák használatával lerövidíthetjük a várakozási időt, és hamar élvezhetjük a zöld gyep nyújtotta látványt.
    A friss gyep alá minden esetben ajánljuk a vakondháló telepítését, ugyanis a hívatlan betolakodók hamar összetúrhatják friss gyepünket.
    A vereskert.hu csapata sokéves tapasztalattal rendelkezik legyen szó vetésről vagy gyepszőnyegről. Forduljon hozzánk bizalommal, füvesítéssel kapcsolatos témákban.Sziklakertek, kerti utak

        Ugyancsak hasonlóan a kerti tavakhoz, a sziklakertek, támfalak és kerti utak is barátságos, hangulatos környezetet tudnak varázsolni kertünkbe.

    Amennyiben kertünkben dombot, vagy eltérő, magas szintkülönbségeket kívánunk kialakítani, a földmennyiséget célszerű megtámasztanunk valamilyen elemmel.
Erre a feladatra tökéletesen alkalmasak a sziklakertek, vagy betonkosarakból kialakított támfalak.
    A sziklákat, vagy betonidomokat lépcsőzetesen építjük egymásra, közéjük cserjéket, apró futó és sziklakerti növényeket telepítünk a természetes hatás elérésének érdekében.
    Amennyiben óvni szeretnénk pázsitunkat, növényeinket a kitaposástól, lejárástól célszerű kerti utat létrehozni, amely apró lépőkövekből, fákból állhat.Kerti szegélyek

        Néha nem is vesszük észre őket, pedig a kerti szegélyek hatalmas szerepet játszanak kertünk rendezettségében és növényeink megfelelő növekedésében.

    Kertünk tagoltsága, átláthatósága érdekében kerti szegélyeket telepítünk. "Szegőzés" alatt azt értjük, amikor egy legtöbbször ellenálló, kemény műanyag elválasztóval szeparáljuk el növényeinket. A tökéletes gyep elérése érdekében mindenképp ajánlott a teljes körbeszegőzés, ezzel hozzásegítve a gyökereket és hajtásokat a megfelelő irányba történő fejlődéshez.
    Nálunk kedve szerint többféle szegőtípusból válogathat, melyeket aztán törekszünk a legesztétikusabban elhelyezni kertjében.Kerti tavak

        A japán kultúrában kialakult kerti tavak napjainkban egyre elterjedtebb alkotóelemei a díszkerteknek. Egy gyönyörűen kivitelezett tó könnyen válhat kertünk legszebb alkotóelemévé.

    Kerti tavak telepítése esetén sokan beleesnek abba a hibába, hogy a természet ihlette tapasztalat hiányában egy drága, vízzel teli gödröt hoznak létre, ám az semmilyen mértékben nem közelíti meg a természetes közegeket.
    Csapatunk sokrétű tapasztalatának, folyamatos önképzésének köszönhetően számtalan természetazonos kerti tavat hoztunk már létre, melyet saját képeink is tükröznek. A megfelelő méretű tómeder kiásása után, geotextilt rakunk le, majd az egészet befedjük egy rendkívül erős tófóliával, ami akár tíz évig is sérülésmentességet biztosít.Egyéni elképzelések

        Egy kert csak akkor lesz tökéletes tulajdonosa számára, ha mindent az ő ízlésére szabtak.

    Vállaljuk bármilyen kerttel kapcsolatos egyéni ötlet, elképzelés megvalósítását. Örülünk, ha új dolgokkal foglalkozhatunk, ugyanis az ilyen tevékenységek által mi is nagymértékben fejlődünk. Nagy háttértudásunknak köszönhetően munkáink során már számos ilyen elgondolást valósítottunk meg, amit referenciáink is alátámasztanak.Kertépítés felsőfokon Debrecenben és környékén

        Amennyiben tetszettek önnek a fenti leírásaink, képeink kérjük forduljon hozzánk bizalommal.
Biztosíthatjuk róla, hogy kertjét jó szakemberekre bízza, és méltányolni fogja hozzáállásunkat.